Nickerie

Nieuw-Nickerie is de tweede stad van Suriname, maar eigenlijk meer een groot dorp tussen de uitgestrekte rijstvelden van het district Nickerie. Het dr. L. Mungra Streekziekenhuis Nickerie (MMC) hier is een klein ziekenhuis met ongeveer 100 bedden en 2 operatie kamers.

In Suriname is er door de politieke en economische crisis een gebrek aan alles. Dit betekent dat goede medische zorg nauwelijks mogelijk is en de aanwezige medische staf moet improviseren.

Het ziekenhuis is zelf in staat om beperkt te investeren in apparatuur en krijgt giften in de vorm van medicijnen en gebruiksartikelen. De belangrijkste korte termijn behoefte is het ontzorgen van het verplegend personeel bij de opvang van hun kinderen, zodat zij zich kunnen richten op hun werkzaamheden in het ziekenhuis.

Op het terrein van het ziekenhuis wordt in samenwerking met het Surinaamse leger een opvang gebouwd en in samenwerking met de Rotary clubs in Paramaribo, Poperinge en Gorinchem maken wij ons sterk voor de inrichting en opleiding.